Росіяни гатили по Луцьку, Івано-Франківську, Дніпру та Харкову: є загиблі (оновлено)

Дата: 11 Березня 2022
A+ A- Підписатися

З ночі на 11 березня російські окупанти завдали ракетного удару по Дніпру, Луцьку, Івано-Франківську та Харкову.

Про це повідомили міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, мер Луцька Ігор Поліщук та у ДСНС.

Наслідки російського обстрілу у Харкові. Фото: ДСНС

Обстріл Харкова стався вночі, 10 березня. Ворожі ракети влучили у 5-поверховий гуртожиток на вулиці Вальтера, що у П’ятихатках Київського району міста. 

На місце події виїхало 8 одиниць пожежно-рятувальної техніки та 40 осіб особового складу ДСНС. У гуртожитку горіло 6 кімнат на 5-му поверсі, а площа займання склала близько 100 кв.м. Близько опівночі її ліквідували. Жертв та постраждалих немає.

Влучили російські окупанти й у трансформаторну підстанцію Харківського фізико-технічного інституту. Пожежу на підстанції, де горіло мастило, ліквідували за понад годину. Внаслідок удару знеструмленою залишилась дослідна ядерна установка “Джерело нейтронів”, в активну зону якої завантажено 37 паливних ядерних елементів.

Близько 6 години ранку 11 березня пролунали вибухи на аеродромі, що поблизу Луцька.

Наслідки російського авіаудару по Луцьку. Фото: твіттер SputnikATO

Внаслідок ворожого авіаудару там виникла пожежа, яку нині ліквідовують. Голова Волинської обласної адміністрації Юрій Погуляй повідомив, що внаслідок атаки на аеродром загинули двоє військових, ще шестеро дістали поранення.

За даними BBC, росіяни могли завдавати удару по заводу “Мотор” – підприємству, яке єдине в Україні здатне здійснювати ремонт авіадвигунів РД-33, та входить до переліку підприємств, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки.

Наслідки російського авіаудару у Дніпрі. Фото: ДСНС

Близько 06:10 11 березня росіяни завдали щонайменше три авіаудари у Дніпрі: окупанти влучили поблизу дитячого садку і багатоквартирного житлового будинку, а також у двоповерхову взуттєву фабрику в Новокодацькому районі.

Фабрика загорілась, а ударна хвиля від авіаудару пошкодила вікна у 8 багатоквартирних 4–5 поверхових житлових будинках. Станом на 08:45 пожежу на фабриці локалізували на площі 500 кв.м.

Авіаудар по Дніпру забрав життя однієї людини. 

Бомбили 11 березня росіяни й Івано-Франківськ. Міський голова Руслан Марцінків підтвердив, що у місті було чутно вибухи. Нині, за даними “Суспільного”, тимчасово обмежили рух транспорту в районі аеропорту. 

Марцінків розповів, що у місті із невстановлених причин не спрацювала система тривоги. За час війни це вже другий удар по Івано-Франківську.

Нагадаємо, що вчора Росія завдала авіаударів по Донеччині та Харківщині. Внаслідок цього загинули цивільні. 

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter