Росія знову масовано обстріляла Україну: є загиблі та поранені, серед яких діти

Дата: 16 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

16 грудня російські військові вчергово масовано обстрілюють Україну. Вибухи чули на Харківщині, Житомирщині, Запоріжжі, Дніпропетровщині та Києві. 

ZMINA повідомляє, що відомо нині. 

Ілюстраційне зображення

Повітряна тривога почала лунати майже на всій території України від ранку. 

У Харкові та області зникло електропостачання, зокрема, зупинилось метро. У “Харківобленерго” зазначили, що йдеться не про аварійні відключення, а  відключення внаслідок бойових дій. 

Потужний вибух пролунав у Вінниці. Голова обласної військової адміністрації Сергій Борзов після цього закликав людей залишатися в укриттях і повідомив, що це може бути ППО. 

Вибухи були й у Києві. Мер столиці Віталій Кличко зазначив, що чули їх у Деснянському, Дніпровському та Голосіївському районах. У столиці також тимчасово зупинилось метро, адже станції працюють як укриття. 

У Києві почали екстрені відключення світла. 

Про вибухи повідомляють й з Дніпропетровщини. Голова міської військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул каже, що у місті є влучання ракет. Згодом у Офісі президента зазначили, що росіяни поцілили у житловий будинок, під завалами якого можуть бути люди. 

Голова обласної адміністрації Валентин Резніченко каже, що внаслідок обстрілу загинуло двоє людей, а ще вісім отримали поранення. Серед постраждалих – двоє дітей.

У Запорізькій ОВА кажуть про півтора десятка прильотів.

Своєю чергою у Житомирській ОВА повідомляють про збиття силами ППО двох російських ракет над регіоном. Інформації щодо руйнувань та постраждалих наразі немає.

Рано-вранці російські військові вчергове обстріляли житлові масиви у Херсоні. Там загинула людина. 

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім каже, що ракети росіяни випускають, зокрема з акваторії Чорного моря. 

Через загрозу ударів запровадили екстрені відключення електроенергії у Черкаській, Житомирській, Кіровоградській та Сумській областях. Без світла також Полтава та Кременчуг.

Починаючи з 10 жовтня, це вже дев’ята масована ракетна атака Росії по об’єктах енергетичної інфраструктури України. Речник командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат сказав, що 16 грудня росіяни випустили понад 60 ракет. 

Нагадаємо, що за час повномасштабного вторгнення росіяни обстріляли Україну понад 14 тисяч разів. Найбільше від кінця лютого постраждала Донеччина.

За даними МВС, російські військові вже вбили понад 9 тисяч українців, а поранили понад 6 тисяч. 

Фотографія обкладинки: TASS

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter