Росія поширює дезінформацію на тлі інтенсивних ракетних обстрілів України – ЦПД

Дата: 27 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Росія посилила дезінформаційні атаки на Україну одночасно з ракетними й дроновими ударами. 

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації.

Фото: Центр протидії дезінформації.

Так, за інформацією центру, російські пропагандисти активно поширюють низку неправдивих і маніпулятивних наративів.

Серед цих наративів Росія заявляє, що:

  • українська влада начебто вивела майже всі засоби протиповітряної оборони з тилу для підтримки “курської авантюри”, що дозволило РФ безперешкодно уразити всі заплановані цілі;
  • Україна нібито економила засоби ППО, щоб приховати розкрадання коштів, які призначалися для відновлення енергетичної системи, списуючи це на дії російської сторони;
  • відповідальність за масовану атаку нібито лежить на українській владі, яка “спровокувала РФ” наступом на Курщині й зірвала переговори про відмову від ударів по енергетичних об’єктах.

“Усі ці наративи не мають нічого спільного з реальністю. Поширюючи їх, ворог намагається  спровокувати розкол у суспільстві, викликати недовіру до влади та посіяти панічні настрої й тривогу. Не піддавайтеся на маніпуляції ворога”, – підкреслили в ЦПД.

Нагадаємо, що в ніч проти 26 серпня, а потім і вранці російські військові здійснили масований комбінований обстріл України з використанням ракет і ударних дронів типу Shahed. У низці міст пролунали вибухи, є поранені та загиблі.

Фото обкладинки: Kyiv-Mohyla Foundation

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter