Росія хоче залучити до “відновлення” зруйнованих нею міст України студентів

Дата: 20 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Росія має намір відряджати студентські будівельні загони на тимчасово окуповані території України.

Про це повідомляє Східна правозахисна група.

Фото: Reuters

“Гуманітарний штаб “Єдиної Росії”, який очолює депутатка Держдуми РФ Ганна Кузнецова (колишній дитячий омбудсман Росії), ініціював відряджання студентів із Росії на відновлення зруйнованої армією РФ інфраструктури на захопленій території України. Планується, що на відновлення відряджатимуть студентів, які навчаються будівельним спеціальностям”, – йдеться у повідомленні.

Також працювати волонтерами на захоплених Росією територіях збираються відрядити студентів-медиків, адже на окупованих територіях практично паралізована система охорони здоров’я – там майже немає медичних працівників.

Політична кураторка цього процесу – депутатка Держдуми Росії Юлія Дрожжина.

Нагадаємо, що українці подали через “Дію” 195 тисяч заяв на відновлення пошкодженого майна. Це щонайменше 540 тисяч людей, які втратили домівки.

Станом на 25 травня загальна сума прямих збитків економіки України від пошкодження та руйнування житлових і нежитлових будівель та інфраструктури вже перевищувала $105,5 млрд або понад 3,1 трлн грн.

Крім того, з кінця лютого росіяни пошкодили або знищили в Україні понад сотню об’єктів культурної спадщини. 

У травні-червні у Херсоні почали масово звільнятися лікарі через те, що їх примушують співпрацювати з російськими військовими та самопроголошеною “владою”. Там медики оформлюють відпустки або заяви на звільнення, щоб уникнути тиску з боку військових РФ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter