У Херсоні лікарі масово відмовляються співпрацювати з окупантами – КримSOS

Дата: 07 Червня 2022
A+ A- Підписатися

У Херсоні почали звільнятися лікарі через те, що їх примушують співпрацювати з російськими військовими та самопроголошеною “владою”.

Про це повідомив голова правління КримSOS Денис Савченко.

Фото: Правда ІФ

“У Херсоні окупанти намагаються перетворити одну з лікарень на воєнний шпиталь для російських солдатів. Однак можливий варіант і вивезення обладнання. Представники окупаційної влади фотографують обладнання в медичних закладах”, – розповідає він.

За словами Савченка, лікарі оформлюють відпустки або заяви на звільнення, щоб уникнути тиску з боку військових РФ.

Зазначається, що невідомо, яка ситуація з ліками безпосередньо в медичних закладах. 

Як відомо, у Херсоні та області не працюють 90% аптек. Ліки туди везуть з тимчасово окупованого Росією Криму і продають з багажників авто на місцевих ринках. Вони не є сертифікованими та можуть бути підробкою.

Також вагітні жінки не можуть придбати аптечні товари в пологовий будинок. За даними КримSOS, наразі майже неможливо знайти потрібні препарати та інші предмети, що зазвичай були у вільному доступі та необхідні для проведення пологів і одразу після них.

Крім того, є інформація про суттєві проблеми з дитячими ліками. Найгостріша ситуація з жарознижувальними.

Тож у Херсонських аптеках залишилися деякі дуже дорогі вузькоспеціалізовані препарати, вітаміни, лікарські трави та чаї, зубні пасти та деякі косметичні вироби. А ціни загалом виросли в три-п’ять разів на більшість препаратів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter