У Херсоні та області не працюють 90% аптек – “Крим SOS”

Дата: 24 Травня 2022
A+ A- Підписатися

У Херсоні та області не працює близько 90% аптек. 

Про це повідомив голова правління “Крим SOSДенис Савченко. 

Правозахисна організація з посиланням на провізорів повідомила, що деякі аптечні мережі планують узагалі припинити роботу в регіоні. Ліки наразі везуть з тимчасово окупованого Росією Криму і продають з багажників авто на місцевих ринках.

“Вони не є сертифікованими та можуть бути підробкою. Величезна проблема з препаратами для серця та від тиску”, – розповів Савченко. 

Окрема проблема у вагітних жінок із придбанням ліків та аптечних товарів у пологовий будинок. За даними “Крим SOS”, наразі часто неможливо знайти потрібні препарати та інші предмети, що зазвичай були у вільному доступі та необхідні для проведення пологів і одразу після них.

Також є інформація про суттєві проблеми з дитячими ліками. Найгостріша ситуація з жарознижувальними.

“Ліки для дітей –  це ще одна велика проблема. Як, власне, і товари для немовлят. Фактично навіть ті ліки, які завозять з Росії та Криму, можуть бути небезпечні для дітей – бо ніхто не знає, чи це справжні ліки, чи підробка”, –  додав Денис Савченко.

Крім того, аптеках залишилися дуже дорогі деякі вузькоспеціалізовані препарати, вітаміни, лікарські трави та чаї, зубні пасти та деякі косметичні вироби. А ціни загалом зросли в три-п’ять разів на більшість препаратів.

Як відомо, у Херсонській області наростає гуманітарна криза, адже через дії російських військових до регіону не можуть проїхати гуманітарні вантажі з харчами та ліками. 

На тлі цієї кризи російські військові не тільки не пропускають волонтерів з гуманітарними вантажами, але й грабують їх. 

За словами голови Херсонської обласної військової адміністрації Геннадія Лагути, територію області залишило 50% населення, оскільки люди не хочуть жити в окупації.

Раніше Amnesty International попередила, що чергова ескалація Росією збройного конфлікту в Україні матиме руйнівні наслідки для прав людини в регіоні, зокрема загрожуватиме життю мирного населення і потенційно спричинить масове переміщення мільйонів людей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter