Російським школярам на урок привели терориста ПВК “Вагнер”, який мав би сидіти у колонії за вбивство власного діда та друга

Дата: 20 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

У російському місті Нижній Новгород школярам з Виїзнівської середньої школи привели на урок терориста ПВК “Вагнер” Олександра Расправіна, якого двічі судили за побиття людей до смерті. 

Увагу на це звернуло видання “Говорить Не Москва”. 

Фото: “Говорить Не Москва”

Бойовик показав дітям переносний протитанковий ракетний комплекс, розповідав “про побутові умови на фронті”, а також говорив про листи, які дітей у Росії змушують за шаблоном писати військовим. 

Расправін, як встановили журналісти, у 2010-му вбив власного діда, відлупцювавши його, а через шість років вбив таким же способом знайомого. Чоловік мав провести у колонії суворого режиму 12 років, втім, як багато інших засуджених росіян його помилував за поїздку на війну проти України Путін. ZMINA розповідала про деяких російських злочинців, які таким чином опинились на волі.

Ситуації, коли російським дітям на уроки приводять бойовиків, що повернулись з фронту, не поодинокі. У поточному році також у Нижньому Новгороді підліткам інший окупант показав світлину мертвої тварини, обгорнутої в український прапор. 

Уроки за методичкою з путінськими виправданнями війни російським школярам почали проводити ледь не наступного дня після початку повномасштабного вторгнення в Україну.  Спочатку влада не афішувала цього, втім, потім “дисципліну” офіційно ввели для студентів, а невдовзі розширили й на дорослих. Російські посадовці радили їм ходити на заняття до школярів, але тепер “урок” транслюють зранку по телебаченню щопонеділка. 

На таких заняттях, окрім вчителів, можуть виступати пропагандисти, як от Дмитро Кисельов.

Нагадаємо, що школярам у Росії виправдовують напад на Україну неіснуючим “геноцидом радянського народу”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter