Російським школярам проведуть урок за методичкою з путінськими виправданнями війни в Україні

Дата: 28 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

У російських школах 1 березня планують провести спеціальний урок на тему війни, під час якого вчителі мають переказати учням 7–11-х класів аргументи влади країни щодо причин нападу на Україну. 

Про це повідомляє “Медіазона”. 

Фото: vedomosti.ru

Методичкою для уроку суспільствознавства з журналістами поділився один з освітян. Для учнів середньої та старшої школи підготували різні за формою, але однакові за змістом матеріали, а також варіанти відповідей на запитання, зокрема, “Чи можна було уникнути військових дій?”. Учителі мають казати, що Росія почала в Україні не війну, а “військову спецоперацію”

Окрім шкіл заняття з аргументами Путіна щодо нападу на Україну також мають провести в педагогічних вишах та коледжах.

Нині, за даними журналістів, у батьківських чатах деяких російських шкіл розсилають повідомлення, в яких закликають краще стежити за своїми дітьми, особливо користувачами соцмережі “ТікТок”:

“Почалося поширення таргет-реклами із закликами до участі в мітингах та акціях протесту. Доступною, зрозумілою для дітей мовою просять не залишатись осторонь і сказати своє #нівійні. Рівно рік тому малолітніх тіктокерів уже виводили на опозиційні мітинги”.

Водночас автори таких повідомлень наголошують, що “школа та освітнє середовище – поза політикою”. Російське законодавство і Відповідно до пункту 3 статті 48 закону "Про освіту в Російській Федерації". прямо забороняє педагогам “використовувати освітню діяльність для політичної агітації, примусу учнів до прийняття політичних, релігійних чи інших переконань або відмови від них”.

Раніше понад 3 тисячі вчителів у Росії відкрито виступили проти війни з Україною. 

“Війна з Україною, яка розпочалася в ніч із 23 на 24 лютого, – це не наша війна. Вторгнення на територію України розпочалося від імені російських громадян, але проти нашої волі. Ми – вчителі, і насильство суперечить суті нашої професії. У пеклі війни загинуть наші учні”,йдеться в їхній заяві. 

Після окупації Криму у 2014-му в російських школах уже проводили уроки з виправданням агресії щодо України. Росія активно мілітаризує молодь не тільки всередині своєї країни, але й на окупованих територіях.

Нагадаємо, що 24 лютого російський президент Володимир Путін оголосив про вторгнення в Україну. За чотири дні, за даними українського МОЗ, через обстріли окупантів загинули щонайменше 16 дітей. За даними Міністерства оборони України, нині українські військові вбили вже 5300 російських загарбників, ще сотні потрапили в полон. 

Російська влада приховує цю інформацію від громадян та навіть заблокувала сайт 200rf.com, створений українським МВС. На платформі збирають фото та документи загиблих і полонених окупантів, щоб їхні родичі могли їх знайти. Нині цю інформацію публікують також у телеграм-каналі “Ищи своих”.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter