Росія напала на Україну

Дата: 24 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Президент Росії Володимир Путін виступив з екстреним зверненням до громадян, в якому повідомив про рішення щодо військової операції на Донбасі.

Про це він повідомив у своєму телезверненні на тлі засідання Ради безпеки ООН. 

 

Свої дії він обґрунтував необхідністю демілітаризації України.

“Я прийняв рішення про проведення спеціальної військової операції. Її мета – захистити людей, які протягом 8 років піддаються знущанням, геноциду з боку київського режиму”, – сказав він. 

Володимир Путін заявив, що зіткнення між силами України та Росії “невідворотні” і є питанням часу.
 
“Росія не допустить появи в України ядерної зброї”, – сказав він. Він також відкинув відповідальність за свою агресію.

У своєму зверненні Путін закликав українських солдат здатися і повернутися до своїх домівок. “Вся відповідальність за можливе кровопролиття буде повністю на совісті українського режиму”.

Мешканці, зокрема Харкова, Одеси, Херсону та Києва говорять, що чули звуки вибухів і пострілів.
 
За словами радника голови МВС Антона Геращенка, по центрах військового управління у Києві та Харкові завдали ракетних ударів.

“Щойно були удари ракет по центрах військового управління у Києві та Харкові. Йдуть артилерійські обстріли кордону”, – сказав він.

Інтерфакс-Україна з посиланням на джерело в Міноборони повідомляє, що військові об’єкти в Україні зазнають ракетних ударів, почалася десантна операція у Чорному та Азовському морях.

Небо над Україною закрите, повідомляє Украерорух.
 
Президент Володимир Зеленський скликає Раду національної безпеки і оборони, яка введе воєнний стан. Він просить цивільних громадян залишатися вдома та подбати про близьких і тих, хто потребує допомоги.
 
 
Президент США Джо Байден відреагував на “несправоковану та невиправдану атаку Збройних сил Росії на Україну”.
 
“Президент Путін обрав завчасно продуману війну, що призведе до катастрофічних втрат життів та людського страждання… Лише сама Росія відповідальна за смерті та руйнування, які призведуть ці атаки. США та її союзники дадуть спільну та рішучу відповідь. Світ має притягнути до відповідальності Росію”, – сказав він.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter