Російський силовик ударив ногою жінку в живіт: тепер посадовці зацікавились, чи збираються її сини до армії

Дата: 29 Січня 2021
A+ A- Підписатися

Посадовці в Ленінградській області РФ перевірять умови проживання дітей Маргарити Юдіної. Незадовго до цього жінку з ноги в живіт ударив силовик, коли розганяв мирну акцію протесту, а вона зібралася відстоювати свої права в суді. 

Про це повідомляє Meduza.

Відео містить кадри, що шокують 

23 січня, коли по всій Росії люди вийшли на вулицю з вимогою відпустити з ув’язнення опозиційного політика Олексія Навального, Юдіна була в Санкт-Петербурзі. На відео з місця інциденту видно, що жінка побачила, як силовики групою тягнуть затриманого хлопця. На питання Юдіної “Навіщо ви його схопили, хлопці?” представник ОМОНу вдарив її в живіт ногою, а тому жінка відлетіла на землю. 

“Наприкінці акції, коли народ став розходитися, близько о пів на шосту, я вже хотіла їхати. Думала, що все, всі розійшлися, і раптом де не візьмись з’являються омонівці. Навіщо? Яка дурість. Навіщо вони потрібні були, коли вже майже всі розійшлися, навіщо ця безглузда акція залякування? Я хотіла піти, але почула крики, зойки: [правоохоронці] почали хапати молодих людей. Я вискочила на проїжджу частину поруч із тротуаром. Побачила, що спочатку якусь дівчинку потягли, це було далеко від мене. Потім я побачила, що ведуть хлопчину”, – розповідала потерпіла журналістам “Нової газети”. 

Одразу після інциденту Юдіна потрапила в лікарню, а силовик, який вдарив її, нібито прийшов та попросив пробачення. Водночас пропагандистські канали РФ одразу почали повідомляти, що з жінкою все гаразд, і транслювати версію про те, що правоохоронець просто не бачив, кого б’є. 

Спочатку росіянка не хотіла подавати до суду на силовика, однак згодом змінила думку. Після цього до її будинку прийшли співробітники органів опіки та прокуратури, які сфотографували всі приміщення. Через хвилювання Юдіна вдруге потрапила до лікарні. 

Маргарита Юдіна. Фото: “Новая газета”

“В органів опіки є питання щодо умов її (дочки Юдіної. – Ред.) проживання. Чому вона не ходила до школи і зараз не вчиться? Немає підстав говорити про позбавлення прав. Йдеться про контрольні заходи, те саме відбувалося неодноразово зі старшими дітьми (Юдіної. – Ред.)”, – запевнив голова Лужського району області Юрій Намлієв, де проживає Юдіна. 

Окремо Намлієв наголосив, що його цікавить, чи планують сини Юдіної, яким 20 і 25 років, пройти строкову службу в армії:

“Сім’я їхала до ФРН, потім повернулися, водночас сини не стали на облік у військкомат, тому і не служили в армії”, – каже посадовець. 

Нагадаємо, що всього за один день протестів російські силовики затримали на вулицях більш ніж 3 тисячі людей, з яких понад тисячу в Москві та понад 400 в Петербурзі. Серед затриманих були журналісти та неповнолітні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter