Російського військового з позивним “Завуч” засудили до 12 років в’язниці за катування цивільних на Херсонщині

Дата: 02 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Військовослужбовця армії РФ, на ім’я Сергій Іванович, який знущався та катував місцевих жителів Херсонщини під час окупації, засудили до 12 років позбавлення волі.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

Зазначається, що окупанта визнали винним у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України) та засудили до максимально можливого покарання – 12 років позбавлення волі.

Ймовірно, мова йде про російського військового з позивним “Завуч”, на ім’я Сергій Іванович.

Як довели прокурори, з початку окупації Херсонської області “Завуча” окупанти призначили так званим “комендантом-начальником гарнізону” у селищі Лазурне. До підпорядкування “комендатури” увійшли населені пункти: Лазурне, Приморське, Круглоозерка, Залізний Порт і територія Чорноморського біосферного заповідника.

Засуджений особисто, а також надаючи вказівки та накази, брав участь у затриманні й катуванні місцевих мешканців із проукраїнською позицією, незаконно захоплював нерухомість.

Він разом зі своїми спільниками – військовими РФ, затримали голову однієї з селищних рад Скадовського району. Його утримували в підвалі пансіонату, де систематично били, погрожували розправою та здійснювали постріли над головою, імітуючи страту. Від чоловіка вимагали надати інформацію про проукраїнських активістів та місцевих мешканців, а також схиляли до співпраці“, – повідомляють у прокуратурі. 

Нагадаємо, у березні минулого року “Завучу” повідомили про підозру в порушенні законів та звичаїв війни через катування та знущання з цивільних на Херсонщині. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter