Російські військові обстріляли автобус гуманітарної місії “Проліска” на Сумщині, троє пасажирів поранено, водій отримав контузію

Дата: 14 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Сьогодні, 14 червня, орієнтовно о 8-й ранку російська армія на Сумщині атакувала, за попередньою інформацією FPV-дроном, соціальний автобус гуманітарної місії “Проліска”.

Про це повідомив керівник гуманітарної місії “Проліска” Євген Каплін на своїй сторінці у фейсбуку.

Автобус здійснював соціальний рейс в Есманській громаді Сумської області за маршрутом Кореньок – Суходіл – Вільна Слобода – Глухів, безплатно транспортуючи мешканців прикордонних сіл, де немає регулярного транспортного сполучення, до міста Глухів, де люди могли отримати доступ до банківських, адміністративних, соціальних послуг, лікарень, аптек та ринків.

“В автобусі під час здійснення рейсу перебували виключно цивільні особи – мешканці прикордонних населених пунктів, переважно жінки пенсійного та передпенсійного віку. Автобус був маркований логотипами гуманітарної місії “Проліска” та Гуманітарного фонду для України, а також мав позначення “Соціальний транспорт”, – зазначив Каплін.

Атака відбулась поблизу населеного пункту Вільна Слобода. Під час неї в автобусі перебували 21 пасажир та водій. Внаслідок удару окупантів три пасажири отримали поранення, попередньо, середньої тяжкості. Водій соціального автобуса отримав контузію.

Фото обстріляного соціального автобуса гуманітарної місії “Проліска” на Сумщині, автор – Євген Каплін. 

Сам же автобус, за словами керівника місії, зазнав уламкових пошкоджень, а також уламками посічено паливний бак, скло в автівці, корпус та колеса.

Постраждалим надається медична допомога. Всіх пасажирів автобуса з місця інциденту волонтери евакуювали іншим транспортним засобом.

Нагадаємо, раніше під час перевезення волонтерами мешканців прифронтового деокупованого селища Козача Лопань на Харківщині росіяни обстріляли з артилерії автобус гуманітарної місії, а вже у квітні 2024-го  на Херсонщині в районі села Золота Балка соціальний автобус із 16 пасажирами атакував російський дрон-камікадзе.

ZMINA також писала про те, як це — працювати на лінії зіткнення і допомагати місцевим, часто ризикуючи своїм життям: історія керівника гуманітарної місії “Проліска” Євгена Капліна.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter