Російські силовики затримали кримчанина за нібито співпрацю з українськими спецслужбами

Дата: 24 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Російські силовики в Криму стверджують, що затримали місцевого жителя, який нібито за завданням українських спецслужб обладнав схови з боєприпасами на території півострова. 

Про це повідомляє ТАСС.

За інформацією ФСБ, чоловік обладнав схови в Сімферополі. З них силовики нібито вилучили дев’ять електродетонаторів, три запали, детонатори уповільненої дії і бризантну вибухову речовину загальною масою понад 5 кг.

Стосовно кримчанина, імені якого не називають, порушили кримінальні справи за статтями про “незаконне придбання, зберігання, перевезення вибухових речовин і боєприпасів, скоєне групою осіб за попередньою змовою”. ФСБ також повідомила, що суд уже обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, однак в інших джерелах цю інформацію підтвердити не вдалось. 

Водночас адвокат Микола Полозов повідомив, що з власних джерел дізнався про діяльність силовиків на півострові, коли ті розконсервовують залишені українськими спецслужбами після 2014 року схованки зброї. Так, за інформацією адвоката, у Криму імітують антитерористичну діяльність та підігрівають антиукраїнські настрої. 

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter