Російські силовики в Криму знову прийшли до мечеті

Дата: 25 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Російські силовики з Центру протидії екстремізму прийшли до мечеті в селі Зарічне Сімферопольського району.

Про це повідомляють у “Кримській солідарності”. 

⚡️ ВИЗИТ СОТРУДНИКОВ ЦПЭ В МЕЧЕТЬ С. ЗАРЕЧНОЕ В мечеть с. Заречное Симферопольского района приехали с оперативно-розыскными мероприятиями сотрудники ЦПЭ. На этот раз опрос провели с имамом мечети Асаном Бекировым.Видео очевидца с места события.

Gepostet von Крымская солидарность am Freitag, 25. Oktober 2019

Силовики прийшли до мечеті під час молитви. Співробітник прокуратури, який приїхав разом із силовиками, після молитви попросив імама вийти та дати пояснення, однак той відмовився. 

Офіційною ціллю візиту були оперативно-розшукові заходи, проте жодних деталей силовики не повідомляли. Відомо, що це не вперше, коли співробітники ЦПЕ приходять до мечеті в Зарічному. 

⚡️ В МЕЧЕТЬ С. ЗАРЕЧНОЕ СНОВА ПРИШЛИ СОТРУДНИКИ ЦПЭUPD. «Сегодня, в селе Заречное на пятничную молитву во время…

Gepostet von Крымская солидарность am Freitag, 25. Oktober 2019

Після окупації Криму Росія тисне на кримських татар та мусульман півострова, звинувачуючи їх в екстремізмі та участі в забороненій на території РФ організації “Хізб ут-Тахрір”. Нещодавно силовики навідалися до селища Курці, де так само вирішили провести оперативно-розшукові заходи під час п’ятничної молитви.

На початку цього року ФСБ провела масштабний обшук у будинках кримських татар у Сімферополі. Задля цього  оточили цілий мікрорайон у місті. Під час обшуків затримали 20 людей, а деяких з них, за інформацією адвокатів, катували.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter