Російські силовики цілу ніч тримали на Керченському мосту трьох кримських татар

Дата: 22 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Російські силовики в ніч на 22 жовтня затримали, а згодом відпустили трьох кримських татар у районі Керченського мосту. 

Про це повідомили активісти “Кримської солідарності”. 

⚡️ ЗАДЕРЖАННЫХ НОЧЬЮ ТРОИХ КРЫМСКИХ ТАТАР ОТПУСТИЛИЗадержанных сегодня, 22 октября 2019 года, в 3.07 утра на…

Gepostet von Крымская солидарность am Dienstag, 22. Oktober 2019

Чоловіки поверталися з Ростова, де суд розглядав справу щодо їхніх друзів, яких звинуватили в тероризмі за нібито участь у “Хізб ут-Тахрір” і Хізб ут-Тахрі́р аль-Ісламі́” – міжнародна ісламська політична партія. Мета організації – це відновлення ісламського стилю життя, ісламської держави (халіфату) та втілення в ній ісламської системи. Після анексії Криму у 2014 році російські силовики активно приписують співпрацю з організацією кримським татарам. Правозахисники вважають такі переслідування політично вмотивованими.. Силовики зупинили мікроавтобус, у якому їхали активісти, і вимагали від них заповнити анкети на відпрацювання злочинів, а потім хотіли примусово провести дактилоскопічну експертизу, однак вони відмовились. 

“На наше запитання, чи будуть протокол затримання оформляти, чи повертати документи, він (“майор поліції”. – Ред.) просто сказав вийти і почекати на вулиці та закрився зсередини. На запитання не відповідав”, – розповів один із затриманих.

⚡️ КОММЕНТАРИИ ЗАДЕРЖАННЫХ КРЫМСКИХ ТАТАР Сегодня, 22.10.2019, на автомобильной дороге по пути из Ростова-на-Дону в Крым был остановлен автомобиль, в котором находились жители Крыма – Османов Ансар, Сулейманов Амет, Керимов Али на данный момент удерживаются.Все они возвращалась из судебного заседания в Южном окружном военном суде г. Ростов-на-Дону.

Gepostet von Крымская солидарность am Montag, 21. Oktober 2019

Чоловіків тримали у відділку МВД всю ніч, поки не відпустили. 

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter