Російські спецслужби намагаються отримувати розвідувальну інформацію під виглядом діяльності іноЗМІ

Дата: 08 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Російські спецслужби намагаються отримувати розвідувальну інформацію в Україні під виглядом діяльності представників іноземних медіа.

Численні спроби цього зафіксували кіберфахівці Служби безпеки (СБУ), йдеться на сайті відомства.

Джерело: СБУ

Для збору відомостей росіяни використовують спеціалізовані інтернет-платформи та професійні онлайн-форуми українських журналістів. Вони розміщують тут інформаційні запити нібито від представників відомих закордонних медіа щодо отримання матеріалів начебто для підготовки “сюжетів” або “документальних фільмів” про війну в Україні.

Насамперед окупантів цікавлять дані про результати російських ракетних ударів по українських містах, зокрема локації прильотів та їхні наслідки.

У разі надання відповідних медіафайлів або текстових повідомлень автори “оголошень” обіцяють грошову нагороду.

Отримана в такий спосіб інформація потрібна агресору для коригування повторних повітряних атак на українські об’єкти, наголосили в СБУ.

Українські правоохоронці звернулися до громадян бути пильними й одразу повідомляти про факти підозрілих “запитів” від не встановлених абонентів.

Тривають комплексні заходи щодо притягнення винних до відповідальності, уточнили в Службі безпеки.

Нагадаємо, що в лютому 2023 року СБУ заблокувала діяльність проросійської ботоферми в Запоріжжі. Кілька тисяч ботів поширювали дезінформацію про ситуацію на південному фронті, популяризували російські окупаційні угруповання і закликали жертвувати на їхню підтримку.

У січні кіберфахівці нейтралізували в Києві прокремлівську “фабрику тролів”, учасники якої поширювали в соцмережах заклики на підтримку збройної агресії проти України та виправдовували воєнні злочини російських окупантів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter