Російські пропагандисти роками готували підґрунтя для масових убивств українців – Ткаченко

Дата: 04 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Російські пропагандисти Маргарита Симоньян, Володимир Соловйов, Ольга Скабєєва та інші роками готували підґрунтя для масових убивств українців.

Про це заявив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

Олександр Ткаченко

“Це результат багаторічного марафону ненависті від російських пропагандистів. Маргарита Симоньян, Володимир Соловйов, Ольга Скабєєва, Попов, Толстой, Бабаян, Куликов, Міхєєв, Красовський та інші роками розлюднювали українців по телевізору. Вони вкладали в голови російському суспільству, що в Україні живе народ-нацист, який має бути “денацифікований” – тобто знищений. Саме так вони й готували підґрунтя для масових убивств українців”, – написав він у власному телеграм-каналі.

Він наголосив на тому, що, дегуманізуючи українців, росіяни дегуманізували й себе. Тому в Бучанській трагедії є політична відповідальність тих, хто обирав та підтримує цю владу.

“На кожному з них тепер тавро нелюдів. На кожному, хто останні 22 роки підтримував дії вбивці, на кожному “лібералі”, хто закликав співпрацювати зі злочинною владою. Це ви виростили цього монстра, сучасного диявола, і служите йому. Світ не пробачить вам геноциду українського народу”, – переконаний він.

Ткаченко закликав усі демократичні країни бойкотувати все, що пов’язане з Росією: від трансляції пропагандистських каналів до торгівлі нафтою та газом.

Відхід російської армії з Гостомеля, Ворзеля, Бучі, Ірпеня, Бородянки, Дмитрівки, Мотижина, Макарова, Димера, Козаровичів та Катюжанки відкрив українцям та світу нові факти щодо найтяжчих масових міжнародних злочинів, скоєних нею. 

Ті, хто пережив окупацію регіону, розповідають, що росіяни вдиралися в будинки й квартири місцевих, грабували їх, викрадали цивільних, ґвалтували жінок, проводили допити, імітували розстріли та показово страчували, зокрема й за відмову виконувати вимоги звільнити будинок, дати їжу або рити окопи. Особливо прицільно шукали чоловіків, зокрема колишніх військових. 

Нині зі звільненої від окупантів Київщини на експертизу вивезли понад 400 тіл цивільних. 

Російське військове керівництво називає публікацію доказів звірств росіян у регіоні “черговою провокацією”. Своєю чергою українські розвідники вже опублікували список військових РФ із 64 окремої мотострілецької бригади, які вчиняли злочини на Київщині. Цей список є першим, але, вочевидь, не останнім, адже в області перебували не тільки військовослужбовці цієї бригади, але й: 

  • 5 окремої танкової бригади 36 армії Східного військового округу;
  • 331 парашутно-десантного полку 98 повітрянодесантної дивізії;
  • 137 парашутно-десантного полку 106 повітряно-десантної дивізії;
  • 104 та 234 десантно-штурмові полки 76 десантно-штурмової дивізії;
  • 14 та 45 окремі бригади спеціального призначення;
  • 63 загін поліції особливого призначення Росгвардії;
  • 155 окрема бригада морської піхоти Тихоокеанського флоту.

Журналісти-розслідувачі з команди Conflict Intelligence Team уже закликали свідків російських звірств надсилати фото- та відеодокази, які б допомогли встановити імена винних та притягнути їх до відповідальності. 

На події на Київщині, які вже назвали Бучанською різнею, відреагували представники цивілізованого світу. Про ставлення до дій російських окупантів з боку представників влади Канади, Франції, Великої Британії та інших країн світу та міжнародних організацій можна прочитати тут

Фото обкладинки – з відкритих джерел

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter