Російські окупанти викрали директора Херсонського музично-драматичного театру

Дата: 23 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Росіяни викрали керівника Херсонського музично-драматичного театру та депутата Херсонської обласної ради Олександра Книгу, який мешкає в місті Олешки на Херсонщині.

Про це повідомив мер міста Олешки Євген Рищук у відеозверненні, опублікованому у фейсбуці.

Олександр Книга. Джерело: телеграм-канал Олександра Ткаченка

“День у нас почався з неприємностей. Було заарештовано Олександра Книгу, директора Херсонського обласного музично-драматичного театру, мешканця нашого міста. Повезли в незрозумілому напрямку. Я бачу, що все більше людей забирають. Якщо й до мене дійде черга, то знайте, що всі служби працюють, все відпрацьовано, паніки в місті не буде“, – зазначив Рищук.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у своєму телеграм-каналі також підтвердив інформацію щодо викрадення Книги.

Олександр Книга є засновником одного з найвідоміших міжнародних театральних фестивалів в Україні – “Мельпомена Таврії”.

У Мінкульті закликали світову культурну спільноту докласти всіх можливих зусиль для якнайшвидшого звільнення очільника Херсонського музично-драматичного театру.

Як відомо, з початку повномасштабного вторгнення Росії українські правозахисні організації фіксують численні випадки насильницьких зникнень громадських активістів, волонтерів, журналістів та представників місцевої влади в окупованих населених пунктах і містах в облозі, а також є випадок викрадення рятувальника, залученого до евакуації цивільних.

ZMINA щодня оновлює список людей, про яких відомо, що вони були викрадені представниками російської окупаційної влади. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter