Російські окупанти в Запорізькій області переїхали танком авто Укрпошти, яке розвозило пенсії: двоє загиблих

Дата: 07 Березня 2022
A+ A- Підписатися

У Запорізькій області російські загарбники обстріляли авто Укрпошти, що розвозило пенсії, і переїхали його танком.

Про це повідомили в Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Унаслідок трагедії загинули двоє співробітників Укрпошти. За даними телеграм-каналу “Ukraine NOW”,  вони розвозили пенсії та пошту за маршрутом, який проходить через населені пункти Оріхове, Омельник, Єгорівка та Новоселівка. Дорогою між населеними пунктами Єгорівка та Новоселівка на зустріч цивільній машині виїхав танк із “кадирівцями”.

Колеги вбитих приїхали на місце події, оскільки мали надію, що хтось вижив, однак не змогли забрати навіть тіла, адже окупанти знову почали підходити на танках. 

“Розбита машина з тілами загиблих співробітників Укрпошти залишилася стояти в полі. У зв’язку з проведенням бойових дій на цій ділянці місцевості та пересуванням військової техніки окупантів, евакуація тіл загиблих на даний час неможлива”, – повідомили в обласній військовій адміністрації.

Керівництво регіону звернулося до кожного громадянина міста та області: “Якщо ми сьогодні не відреагуємо на звірячі дії загарбника, то завтра вони зроблять те саме з вами та вашою сім’єю. Отже, просимо вас уже сьогодні, беріть зброю, копайте окопи, укріплюйте свої домівки та гуртуйтеся проти агресора”.

Нагадаємо, що Рада ООН із прав людини створила незалежну комісію для розслідування порушення прав людини під час військової агресії Росії, а до України вже виїхали слідчі Міжнародного кримінального суду.

Українські громадські та урядові організації нині зафіксували всі типи воєнних злочинів з боку Росії.

Приклади воєнних злочинів ZMINA збирає тут, а також за тегами міжнародні злочини та #PutinWarCrimes.

Фотографія обкладинки: zaxid.net

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter