Російське пропагандистське агентство закриває офіси у Великій Британії

Дата: 02 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Російське інформагентство Sputnik закриває свої офіси в Лондоні й Единбурзі та переносить їх за межі Британії через “дедалі ворожіше” політичне середовище.

Про це пише The Times із посиланням на слова двох російських посадовців.

Sputnik, заснований інформагентством “Россия сегодня”, переносить англомовні редакції до Вашингтона та Москви, щоб “перерозподілити свої глобальні ресурси в ефективніший спосіб”.

За інформацією британського видання, минулого тижня співробітникам агентства повідомили, що ІА “Россия сегодня” нібито не поновило контракту для британських офісів. Його дія закінчилася 31 березня.  

Представник Шотландської національної партії Стюарт МакДональд назвав вихід Sputnik із Британії доброю новиною.

“Російські держЗМІ та всі, хто сприяє їм або має вигоду з їхньої діяльності, були плямою на репутації Шотландії щодо якості новин”, – сказав він. 

Нагадаємо, що 1 квітня 2021 року в Латвії на виконання рішення національного регулятора – Нацради з електронних ЗМІ (NEPLP) почали блокування доступу до сайту телеканалу “Russia Today на русском”.

А ще в лютому 2021 року NEPLP вирішила вилучити 16 російських телеканалів зі списку тих, що ретранслюються на території країни, адже їхній представник у країні невідомий.

Заборона на мовлення російських каналів із сітки Russia Today з липня 2020 року діє також на території Литви.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter