Російська влада каже про переповнений Сімферопольський СІЗО

Дата: 20 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Начальник управління виконання вироків і спеціального обліку Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) Росії Ігор Вединяпін заявив, що слідчий ізолятор (СІЗО) у Сімферополі переповнений. 

Про це повідомляє видання  “Вести Крым”.

Сімферопольський СІЗО

“Станом на 1 травня у 50 СІЗО із 203 у нас відзначається переповнення. Найскладніша ситуація в республіці Крим, Воронезькій, Амурській областях, Краснодарському, Ставропольському краях, республіці Карелія, місті Москві, Московській області та республіці Татарстан”, – сказав Вединяпін.

Як твердять правозахисники та українська влада, російські військові викрадають українців на окупованих територіях і перевозять їх до СІЗО Сімферополя.

Запоріжжя та Херсонщина, за підрахунками правозахисників Центру прав людини ZMINA та Медійної ініціативи за права людини, є лідерами за кількістю викрадень російськими військовими в Україні. Загалом же у восьми областях вдалось дізнатись про щонайменше 800 таких випадків.

Як повідомила представниця президента України в АРК Таміла Ташева, один із блоків сімферопольського СІЗО було віддано під ув’язнення військовополонених та цивільних заручників, яких силоміць вивезли з материкової частини України до анексованого Криму. Там, за її даними, катують незаконно затриманих громадян України. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter