РФ утримує затриманих з Херсонської, Запорізької та Донецької областей у Сімферопольському СІЗО – журналіст

Дата: 23 Березня 2022
A+ A- Підписатися

У СІЗО Сімферополя в тимчасово окупованому Криму звільняють місце для ув’язнених з територій материкової України, окупованих російськими військами. 

Про це повідомляє “Крим.Реалії” з посиланням на незаконно засудженого журналіста видання Владислава Єсипенка та адвоката Миколу Полозова.

Владислав Єсипенко

Полозов поспілкувався з Єсипенком, який стверджує, що на “монастирі” (корпус СІЗО, де утримуються жінки) звільняють цілий поверх від ув’язнених, переводячи їх до інших камер та ущільнюючи, для надходження нових в’язнів з тимчасово окупованих територій України, зокрема Херсонської, Запорізької та Донецької областей. 

Єсипенко також повідомив, що українського в’язня Костянтина Ширінга, засудженого за шпигунство, вивезли із СІЗО на етап. Наразі невідомо, де саме його утримуватимуть.

Підтвердити цю інформацію з інших джерел зараз неможливо.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення Росії українські правозахисні організації фіксують численні випадки насильницьких зникнень громадських активістів, волонтерів, журналістів та представників місцевої влади в окупованих населених пунктах та містах в облозі, а також випадок викрадення рятувальника, залученого до евакуації цивільних.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter