Російська армія вдарила по багатоповерхівці у Харкові: багато поранених

Дата: 15 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Внаслідок атаки російських військових по Харкову в неділю, 15 вересня, пошкоджено житлову багатоповерхівку, відомо щонайменше про 33 поранених, серед яких діти.

Про це повідомили голова Харківської облдержадміністрації Олег Синєгубов та міський голова Ігор Терехов.

Джерело: телеграм-канал Володимира Зеленського

Влучання сталося в Немишлянському районі міста. Ворог поцілив у 10-й поверх будинку, пожежа охопила чотири поверхи – від 9-го по 12-й.

За інформацією мера, ворог застосував керовані авіабомби для чергової атаки по Харкову.

“Удар по багатоповерховому житловому будинку. Пожежа, руйнування”, – написав він у телеграмі.

Спочатку було відомо про 25 постраждалих, згодом про 28. Станом на 16.30 є інформація про 33 постраждалих внаслідок атаки окупантів. Триває рятувальна операція та гасіння пожежі. На місці працюють усі відповідні служби. З постраждалого будинку проводиться евакуація жителів.

Президент Володимир Зеленський уточнив, що внаслідок удару авіабомбами у багатоповерхівці між 9-м та 12-м поверхами виникла пожежа й завали. 

“І світ має допомогти захисту від російської військової авіації, від десятків керованих авіабомб, які щодня забирають життя українців. Цей терор може бути зупинений… Цю війну може завершити справедливо тільки рішучість. Саме рішучість найбільш ефективно убезпечує від терору”, – заявив він.

Активне застосування таких боєприпасів російськими військовими вже призвело до збільшення цивільних жертв повномасштабного вторгнення.

Так, за даними ООН, у березні поточного року загиблих стало на 20% більше. Росіяни скидають близько 3500 КАБів на місяць на цивільну інфраструктуру в Україні. 

Раніше ZMINA повідомляла про те, що лише за останній тиждень росіяни застосували проти України близько 30 ракет різних типів, понад 800 керованих авіаційних бомб та майже 300 ударних безпілотників.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter