Російська агресія спричиняє багато пожеж у лісах та на пшеничних полях Херсонщини – ОК “Південь”

Дата: 04 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Російська агресія спричиняє пожежі та заважає сільськогосподарським роботам на полях у тимчасово окупованій Херсонській області. 

Про це 4 липня повідомило оперативне командування Збройних сил України “Південь” з посиланням на мешканців області.

Відомство нарікає, що через щоденні бойові дії, які спровокувала Росія, у лісах та на полях із пшеницею виникає багато пожеж. Через це важко провести жнива. 

За даними командування, в Херсоні триває опір, на вулицях з’являється “все більше патріотичних написів, зображень прапору України та закликів до перемоги”.

Повідомляється, що вночі російські війська обстріляли Зеленодольську громаду, зруйнували три будинки. За попередніми даними, люди не постраждали.

“Вибухи і обстріли лунали в Бериславському та Каховському районах. Окупанти використовують усі можливі види зброї, тому щоразу знищується все більше будинків, соціальної інфраструктури”, – повідомляють військові.

Командування також повідомляє про удари по російських складах боєприпасів у Баштанському й Снігурівському районах Миколаївської області.

За даними оперативного командування, у Чорному морі до російського корабельного угруповання долучився підводний човен.

“Тож напоготові 28 ракет типу “Калібр”. Два великих десантних кораблі нагадують про присутність у ворожих планах десантної операції”, – мовиться у зведенні.

Раніше ZMINA детально розповіла, як Росія інструменталізує голод у країнах Африки у своїй неспровокованій та незаконній війні. Окупаційні збройні сили РФ викрадають українське зерно і вивозять його через тимчасово окупований Крим, зокрема, до Сирії. 

Генеральний секретар ООН Антоніо Гуттереш прогнозує, що війна Росії вплине на 1,6 млрд людей. 

Офіційний Київ закликає країни передати далекобійні реактивні системи залпового вогню, зокрема американські MLRS, для деблокування Чорного моря. Утім, партнери України не поспішають надавати таку зброю, і Україна не може деблокувати моря задля відновлення продовольчої стабільності. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter