Родина активіста Максима Бахматова та його громадська організація зазнали кібератаки

Дата: 11 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Зловмисники зламали систему відеоспостереження будинку Максима Бахматова та атакували сайт його громадської організації “Офіс трансформації”.

Про це повідомив Максим Бахматов на своїй сторінці у фейсбуці.

Фото: з фейсбук-сторінки Максима Бахматова

Максим Бахматов – засновник і голова ГО “Офіс Трансформації”, ексрадник Київського міського голови, підприємець, керівний партнер UNIT.City, голова правління корпоративного акселератора Radar Tech, ексгендиректор ВДНГ.

“На мене і мою родину скоєно напад. Спочатку був атакований сайт Офісу Трансформації. 30 млн запитів ddos-атаки за дві доби. На наступний день зловмисники зламали систему відеоспостереження мого будинку і декілька днів утримували контроль і дивилися на моїх дітей, родину, на все”, – написав Бахматов.

Активіст звернувся до кіберполіції приблизно місяць тому. Проте, за його словами, поки ніяких дій не зроблено.

“Цей пост я розміщую, щоб попередити недбалість правоохоронних органів, коли київські комунальні корупціонери спробують перейти до фізичних дій”, – додає він.

Офіс Трансформації займається розслідуваннями на тему корупції та шукає корупціонерів у київській владі та комунальних підприємствах. Загалом, за словами Бахматова, його команда виявила корупційних схем на 5 мільярдів гривень.

Також підприємець додав, що на сьогодні він судиться з першим заступником Київського міського голови Миколою Поворозником.

Нагадаємо, у грудні 2022 року на державний сектор України відбулося понад 22 мільйони кібератак. Ворожі хакери спрямовують зусилля на те, щоб порушити нормальну діяльність об’єктів критичної інфраструктури України, зокрема в енергетичному та фінансовому секторах, а також у сфері надання державних послуг. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter