Родичі українських політв’язнів просять Зеленського не уникати їх

Дата: 17 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Родичі українських політв’язнів нарікають на нестачу комунікації з Офісом президента в питанні звільнення незаконно утримуваних Росією громадян України. 

Про це виданню ZMINA розповів син політв’язня Володимира Дудки Ілля Каверников, а також про це йдеться на фейсбук-сторінці Об’єднання родичів політв’язнів Кремля, яке ініціювало флешмоб #ПоговорітьЗНами

“Рідні політв’язнів уже стомилися слухати обіцянки починаючи з вересня 2019 року. Тоді нам обіцяли повернення спочатку через кілька місяців, тоді перед новим роком, тоді в лютому, у березні. Нас годують обіцянками… Наші рідні гниють у російських в’язницях, куди вже потрапив коронавірус. Ми розгублені й закликаємо президента чесно розповісти, що буде з нашими рідними – політв’язнями Кремля, які досі чекають на звільнення в тюрмах Криму та РФ?” – сказав Ілля Каверников. 

Він повідомив, що в нього взагалі не було комунікацій з Офісом президента. 

“Після вересневого обміну утримуваних припинилося спілкування з командою президента. Об’єднання родичів політв’язнів Кремля надсилало листи з проханням про зустріч, але жодної відповіді з боку офісу не було”, – додав він. 

До флешмобу також доєднались Оксана Захтей, дружина Андрія Захтея, Людмила Шумкова, тітка Олександра Шумкова, та Альона Якименко, дружина Володимира Якименка

Нагадаємо, 16 квітня Україна й організовані збройні угруповання Донеччини та Луганщини обмінялись утримуваними людьми. До списку на обмін цього разу не потрапили кримські політв’язні. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter