Рідні заступника командира “Азову” Дмитра Букарьова підтвердили його загибель в Оленівці

Дата: 28 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Внаслідок обстрілу, вчиненого окупантами в Оленівці в ніч проти 29 липня 2022 року, загинув заступник командира окремого загону спеціального призначення “Азов”, черкащанин Дмитро Букарьов з позивним Білотур.

Про це повідомила його сестра Тетяна Лісова.

Фото з фейсбук-сторінки Тетяни Лісової

“Страшна звістка: підтверджено загибель мого рідного брата, заступника командира Окремого загону спеціального призначення НГУ “Азов” із застосування артилерії. З минулого року ми сподівалися, що Діма живий, однак дива не трапилося”, – розповіла Тетяна.

За її словами, Білотур загинув під час жорстокого теракту, вчиненого росіянами в Оленівці в ніч із 28 на 29 липня 2022 року.

Чоловік пішов на війну добровольцем у 2014 році, на початку повномасштабної війни тримав оборону Маріуполя. 

“Мій брат був надзвичайно мужньою, виваженою людиною з глибоким пізнанням світу та постійним бажанням до самовдосконалення. Для нас, рідних, це невимовне горе, ми втратили часточку світла. Брате, ти один з найкращих, твоя справа жива, перемога України буде і помста за вас також, а твоє ім’я буде гідно поціноване. Слава тобі, Герою! Ти був сильним і нас цьому вчив. Ти назавжди в строю”, – додала сестра Букарьова.

У Дмитра залишилася мати, двоє доньок, сестра та племінник.

Наприкінці липня в колонії стався вибух у будівлі, де утримували українських військовополонених. За даними росіян, загинуло понад 50 українських захисників, зокрема з полку “Азов”, кількість поранених невідома. За даними Офісу генпрокурора України, ​поранення дістали 130 людей.

У Генштабі ЗСУ заявляли, що колонію навмисно обстріляли російські війська, щоб приховати катування полонених і розстріли за наказами окупаційної адміністрації та командування РФ. Пізніше в Офісі генерального прокурора повідомили, що джерелом вибуху міг стати термобаричний боєприпас. 

Читайте також: Випробування системи: як родини військових з Оленівки шукають справедливості

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter