В Оленівці міг вибухнути заряд від вогнемета – Офіс генпрокурора

Дата: 30 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Джерелом вибуху в колонії в Оленівці Донецької області, внаслідок якого загинули 53 українські військовополонені, ймовірно, став термобаричний боєприпас. 

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора у відповідь на запит видання DW.

Фото: Укрінформ

“А саме – капсула з горючою сумішшю термобаричного вибуху вогнеметів типу ШМЕЛЬ, ШМЕЛЬ-М, РИСЬ”, – повідомили в прокуратурі.

Такого висновку слідчі дійшли за підсумками аналізу наявних у вільному доступі відеозаписів, за участю фахівців із застосування частин та підрозділів військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту, ідентифікації боєприпасів та застосування інженерних частин та підрозділів.

Водночас в Офісі генпрокурора зазначили, що в кримінальному провадженні триває проведення судової комплексної експертизи.

Раніше ZNINA повідомляла про те, що 29 липня окупанти заявили про загибель 40 українських військовослужбовців, зокрема полку “Азов”, яких утримували в колонії в тимчасово окупованій Оленівці на Донеччині. Ще понад 70, за їхніми твердженнями, дістали поранення.

У Генштабі ЗСУ повідомили, що колонію в Оленівці прицільно й навмисно обстріляли російські війська. Окупанти в такий спосіб намагалися приховати катування полонених і розстріли за наказами окупаційної адміністрації та командування РФ, сказали українські військові.

Крім того, відомо, що про нібито обстріли з боку ЗСУ колонії №120 на окупованій території, де утримують українців, росіяни розповідали полоненим бійцям полку “Азов” ще до того, як стався теракт в Оленівці на Донеччині.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter