В “Азові” підтвердили загибель українських військовополонених з полку в окупованій Оленівці

Дата: 29 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Патронатна служба “Азову” підтвердила загибель своїх полонених бійців внаслідок обстрілу колонії в окупованій Оленівці Донецької області. Також на місце виїхав Міжнародний комітет Червоного Хреста.  

Про це служба полку повідомила у своєму телеграм-каналі.

Скриншот з відео, опублікованого пропагандистськими медіа РФ

“З глибоким сумом змушені підтвердити інформацію про удар по колонії в Оленівці, де утримуються полонені полку “Азов”. Ми з’ясовуємо імена загиблих і постраждалих своїми каналами”, – йдеться у дописі. 

У ньому також зазначили, що будь-яка інформація, яка зараз з‘являється в російських телеграм-каналах та інших ЗМІ, є психологічною спецоперацією проти “Азову” і українського суспільства:

“Тому закликаємо дочекатися перевірених даних. Патронатна служба оперативно інформуватиме рідних про ситуацію. Ніхто не буде обділений увагою і допомогою”.

Нагадаємо, що раніше російські пропагандисти заявили про загибель 40 українських військовополонених, унаслідок обстрілу колонії в окупованій Оленівці Донецької області. 

Пропагандисти стверджують, що нібито “ЗСУ прицільно били по бараках, де утримують полонених українських військових“. Росіяни пишуть, що по колонії били прицільно, щоб убити полонених, які “почали свідчити”. Про що саме – невідомо.

Пізніше Генштаб ЗСУ у дописі на фейсбуку зазначив, що Росія здійснила артобстріл колонії, щоб приховати катування і вбивства полонених, а також звинуватити ЗСУ у скоєнні “воєнних злочинів”:

“Відтак такі заяви про нібито обстріли цивільної інфраструктури та населення  з боку ЗСУ є відвертою брехнею та провокацією, відповідальність за яку несе Росія – країна-агресор, окупант і спонсор тероризму”. 

Крім того, за інформацією Медійної ініціативи за права людини, у колонії в Оленівці стався вибух, а не обстріл.

Джерела правозахисників кажуть, що ввечері 28 липня на території установи було чутно вибух, а вночі й зранку туди приїжджали карети швидкої допомоги.

Інше джерело розповіло, що ніякого обстрілу колонії не відбувалось, а стався саме вибух, оскільки характерного звуку прильоту не було чутно.

“Вибух пролунав ввечері, коли частина військовополонених перебувала біля бараків на вулиці. Після нього всіх загнали в приміщення, але багато хто чув крики ззовні”, – кажуть у МІПЛ. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter