Річниця загибелі продюсерки Віри Гирич: “Радіо Свобода” підготувало фільм-розслідування про атаку росіян на Київ

Дата: 28 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

До річниці загибелі продюсерки та журналістки “Радіо Свобода” Віри Гирич редакція підготувала фільм-розслідування, присвячений її пам’яті. 

Про це повідомили на сайті видання.

Медійниця загинула 28 квітня 2022 року в Києві внаслідок влучання російської ракети у багатоквартирний будинок, у якому вона мешкала. У документальному проєкті “Віра”, автором якого є журналіст-розслідувач програми “Схеми” Сергій Андрушко, детально розповіли про обставини ракетного удару з Росії того дня.

Прем’єра стрічки відбудеться 29 квітня о 10:30 на ютуб-каналі української служби “Радіо Свобода”. Того ж дня фільм покаже “Суспільне” у марафоні “Єдині новини” — об 11:25.

Віра Гирич загинула внаслідок ракетного обстрілу військами РФ Києва 28 квітня 2022 року. Вибухи в столиці пролунали одразу після 20-ї години — російські ракети влучили в інфраструктурний об’єкт у Шевченківському районі та багатоповерховий будинок поруч. У той день в Києві з візитом перебував Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш.

Тіло загиблої журналістки і продюсерки виявили під завалами будинку вранці 29 квітня.

У Віри Гирич залишилися батьки та дорослий син. Вона працювала в київському бюро “Радіо Свобода” з лютого 2018 року, до того — на провідних українських телеканалах.

На загибель Віри Гирич відреагували президенти України та США, українські та американські дипломати, представники громадськості, колеги, пише видання.

За даними коаліції “Жінки в журналістиці”, минулий рік став рекордним за кількістю вбитих і свавільно ув’язнених журналісток у світі з 2017 року.  Протягом 2022-го дослідники задокументували 12 убивств журналісток. Найбільше вбивств (чотири) сталося в Мексиці, три — в Україні, два — в Палестині, і по одному в Іраку, Чилі та Афганістані.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter