У Києві під час ракетного обстрілу загинула продюсерка “Радіо Свобода” Віра Гирич

Дата: 29 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Під час ракетного обстрілу росіянами центру Києва 28 квітня загинула журналістка, продюсерка “Радіо Свобода” Віра Гирич.

Про це повідомив її колега Олександр Демченко на своїй сторінці у фейсбуку.

Віра Гирич. Фото з соцмереж

“Це маленька машинка Віри Гирич — моєї колеги з “Радіо Свобода”. На ній пару років тому вона возила нас у Немішаєво, розповідати як шукати інформацію на окупованих територіях. Тепер Віри більше немає. Точна російська ракета потрапила у її будинок, Віра пролежала там всю ніч, а знайшли її лише зранку. Я особисто не злий і не хочу плакати, бо це мало б повторюватись щодня. Я просто не знаю, як розповісти, якої чудової людини більше немає”, — написав він.

Також про загибель колеги розповіла журналістка видання Тетяна Якубович на своїй сторінці у фейсбуку.

“Ракета влучила у 25-поверховий будинок у Шевченківському районі Києва. Якби вона вдарила трохи вище, а не прямо в другий поверх, ніхто б, може, не загинув, бо будинок майже не заселений”, — пише вона.

Щирі співчуття родині від імені членів Національної спілки журналістів України висловив її очільник Сергій Томіленко

У “Радіо Свобода” розповіли, що Віра Гирич почала працювати в київському бюро видання з 1 лютого 2018 року. До того працювала на провідних українських телеканалах.

Редакція ЗМІ висловила співчуття родині загиблої, й завжди згадуватиме її як світлу і добру людину, справжнього професіонала.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що внаслідок влучання ракети у 25-поверховий будинок у Києві постраждали 10 людей, 4 з них госпіталізовані. Також під завалами будинку знайшли одну загиблу людину.

Вибухи у Києві пролунали 28 квітня одразу після 20-ї години — російські ракети влучили в інфраструктурний об’єкт у Шевченківському районі та багатоповерховий будинок поруч. У цей день в столиці України з візитом перебував Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter