РФ засудила до 25 років колонії хлопця Марʼяни Чечелюк азовця Владислава Андріанова

Дата: 03 Червня 2024
A+ A- Підписатися

На початку війни Марʼяна Чечелюк перебувала на заводі “Азовсталь” разом зі своїм хлопцем бійцем полку “Азов” Владиславом Андріановим. Після виходу із заводу він потрапив у полон та вижив під час теракту в Оленівській колонії. Мар’яна сподівалась, що його звільнять під час обмінів і він зустрічатиме її з полону, але після звільнення дізналась, що окупанти засудили його до 25 років колонії і продовжують утримувати. 

Про це Марʼяна Чечелюк повідомила в соціальній мережі TikTok.

Фото: Марʼяна Чечелюк та Владислав Андріанов (tvoya.yaa / instagram, російські ЗМІ)

Як зазначила дівчина, вона боротиметься за звільнення свого коханого з російської катівні.

“Мій чоловік, друга половина мого зламаного серця. Вижив після теракту в Оленівці. Сміливо захищав Маріуполь. Тепер відбуває 25 років позбавлення волі в російському полоні. Любі, сильні, вільні наші українці, прошу вас, стоячи на колінах: допоможіть мені повернути мого чоловіка додому. Максимальний репост. Благаю вас, брати та сестри. Разом ми переможемо”, – говорить Марʼяна у своєму відео.

Чечелюк додає, що вона мріяла, щоб Владислав зустрів її після звільнення з полону. У російській в’язниці, де вона пробула понад два роки, дівчина сподівалась, що її коханий уже вдома.

“Це великий удар по моєму серцю, коли я дізналася, що тебе немає… Тримайся, коханий, скоро ми повернемо тебе, і твої страждання закінчаться. Ми повернемося до щасливого життя, яке так різко обірвалося війною”, – написала вона.

За інформацією російських пропагандистських ЗМІ, Андріанова судили в незаконному формуванні “ДНР” 22 листопада 2023 року. Чоловіку ухвалили вирок у вигляді 25 років позбавлення волі.

Нагадаємо, під час чергового обміну 31 травня 2024 року з російського полону до України вдалося повернути 75 людей. Серед звільнених була маріупольська поліціянтка Мар’яна Чечелюк, яку всупереч гарантіям ООН та Червоного Хреста під час евакуації з “Азовсталі” навесні 2022 року взяли в полон росіяни.

За час тримання в неволі здоров’я дівчини суттєво погіршилось. Окупанти перевозили її з однієї в’язниці до іншої, застосували фізичний та психологічний тиск, створювали нестерпні умови утримання.

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими уточнили, що серед визволених українців – 70 чоловіків і пʼятеро жінок, шестеро офіцерів і 65 представників рядового та сержантського складу. Щонайменше третина з врятованих мають поранення, тяжкі захворювання або інвалідність.

З полону цього разу визволили 37 представників Збройних сил України, зокрема 13 бійців Військово-Морських сил, і двох представників Повітряних сил, а також 21 нацгвардійця, сімох прикордонників, шістьох тероборонівців та чотирьох цивільних українок.

Серед звільнених з полону – 19 захисників острова Зміїний, 14 військовослужбовців, які охороняли ЧАЕС, десять оборонців Маріуполя. 

Попередній обмін полоненими відбувся 8 лютого 2024 року. Тоді до України повернулися 100 людей.

Серед урятованих військовослужбовців того разу були 49 воїнів Національної гвардії України, 25 прикордонників, 26 військовослужбовців ЗСУ, зокрема 11 тероборонівців.

Як зазначили тоді в Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими, всі визволені – рядового та сержантського складу. 84 з них захищали Маріуполь (зокрема, 82 – оборонці “Азовсталі”), решта виконувала бойові завдання на Донецькому та Луганському напрямках.

Щонайменше 28 визволених мали поранення або серйозні хвороби. Найстаршому виповнилося 62 роки, а наймолодшому – 20.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter