Результати міжнародного розслідування по “Боїнгу” оприлюднять 13 жовтня

Дата: 30 Вересня 2015
A+ A- Підписатися

Підтримано ініціативу України щодо відзначення Міжнародного дня вшанування пам’яті жертв терактів.

Як повідомляє прес-служба президента України, Петро Порошенко у Нью-Йорку провів зустріч з керівництвом Австралії, Нідерландів, Бельгії та Малайзії. Учасники домовилися про подальшу спільну роботу з метою покарання винних у трагедії.

“Глави делегацій держав-учасниць Спільної групи з розслідування авіакатастрофи літака МН17 висловили розчарування російським вето під час голосування в Радбезі ООН за резолюцію про створення трибуналу для розслідування катастрофи, що відбулося 29 липня“, – зазначено у повідомленні.

Представники Голландії повідомили, що презентація міжнародного незалежного розслідування відбудеться 13 жовтня. 

Учасники зустрічі також підтримали ініціативу України щодо відзначення Міжнародного дня вшанування пам’яті жертв терактів.

Нагадаємо, літак авіакомпанії Malaysia Airlines, що летів з Амстердама до Куала-Лумпура, розбився на Донеччині 17 липня 2014 року. Катастрофа забрала життя 298 людей, які перебували на борту літака. Україна та міжнародна спільнота наполягають на тому, що літак було збито з зенітного комплексу “Бук”, наданого проросійським бойовикам російськими військовими. Росія спростовує цю версію.

У липні цього року Росія ветувала проект резолюції Ради Безпеки ООН щодо створення міжнародного трибуналу з розслідування катастрофи.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter