Ресурс проєкту України “Хочу жить” відвідали до півтора мільйона користувачів з окупованого Криму

Дата: 31 Березня 2024
A+ A- Підписатися

На ресурс державного проєкту України “Хочу жить”, створений для військовослужбовців Росії та Білорусі для добровільної здачі в полон, заходили до півтора мільйона відвідувачів з окупованого Криму.

Про це повідомив речник проєкту Віталій Матвієнко в інтерв’ю виданню “Крим.Реалії”.

Віталій Матвієнко

За його словами, ресурс переважно відвідували жителі Євпаторії, Сімферополя та Севастополя.

За наведеною Матвієнком статистикою відвідувань, з території Криму станом на сьогодні було 1 137 595 заходів, Севастополь – 369 645, Сімферополь — 540 500, Євпаторія – 64 645, Керч – 61 915 заходів.

Багато відвідувачів було також із Феодосії, Джанкоя, Бахчисарая, Алушти та Сак – 52 тисячі, 39 тисяч, 31 тисяча, 19 тисяч і 18 тисяч відповідно.

Усього станом на 15 березня загальна кількість відвідувань сайту становила понад 49 мільйонів відвідувань, з яких 45 мільйонів – з території Росії. Щодня на ресурси проєкту звертаються від 50 до 100 людей.

Згідно з програмою “Хочу жить”, мобілізований окупаційною владою українець із Криму залишатиметься у полоні до завершення війни, а потім пройде перевірку. Якщо громадянин не скоїв воєнних злочинів проти України, то зможе повернутися додому.

За словами Матвієнка, порівняно з 2023 роком загальна кількість звернень через сайт дещо знизилася. Однак, за його словами, статистика піде вгору, коли “щось відбуватиметься безпосередньо на лінії фронту або всередині Росії”.

Проєкт “Хочу жить” ініційований Координаційним штабом з питань поводження з військовополоненими і створений за підтримки Міноборони України та Головного управління розвідки для військовослужбовців збройних Росії та Білорусі для добровільної здачі в полон.

У разі здачі в полон він гарантує утримання полонених згідно з положеннями Женевських конвенцій. Також полоненим гарантують, що вони не будуть обміняні чи повернені до РФ, якщо вони того не бажають.

Нагадаємо, що в січні минулого року сайт проєкту “Хочу жити”, де можна отримати консультації про те, як безпечно здатись в український полон, відвідало 5,6 мільйона користувачів, 4,7 мільйона з яких були з Росії. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter