“Репортери без кордонів” закликали ЄС заборонити діяльність російського пропагандистського ресурсу RT в Сербії

Дата: 05 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

“Репортери без кордонів” (RSF) закликали Євросоюз заборонити діяльність російського пропагандистського ресурсу RT Balkan у Сербії, оскільки той використовує офіс у Белграді для “адаптації наративів Кремля” та трансляції пропаганди на всю південно-східну Європу.

Про це повідомила балканська служба “Радіо Свобода”.

Джерело: Jim Cooke / Gizmodo

У RSF наголосили на тому, що Сербія не приєдналася до санкцій проти RT (раніше Russia Today) та інших підконтрольних Кремлю медіа, хоча ця країна є кандидатом на членство в ЄС. Зараз російські медіа працюють тут безперешкодно.

Пропагандистський мовник не має телевізійного каналу, однак його сайт залишається основною платформою для відеоконтенту. RT Balkan позиціює себе як сервіс онлайн-мовлення та мультимедійний вебсайт сербською мовою. Своєю метою називає “надання альтернативного погляду на регіональні та світові події”.

Водночас аналіз діяльності медіа свідчить, що його автори “діють більше як інфлюенсери, ніж журналісти”, і є частими гостями в інших медіа, що “забезпечує їм широку платформу для легітимації та поширення кремлівської пропаганди”, пояснили в RSF.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Молдові напередодні президентських виборів заблокували сім пропагандистських сайтів – шість російських та один місцевий.

Чотири російських сайти – це пропагандистські медіа окупованого Криму та сайт місцевого “парламенту” – crimea.gov.ru.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter