“Репортери без кордонів” надали енергообладнання понад 80 українським медіа

Дата: 14 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Міжнародна організація “Репортери без кордонів” (RSF) у співпраці з Інститутом масової інформації (ІМІ) та Львівським медіафорумом (ЛМФ) надала енергообладнання 85 медіа та 57 журналістам з 12 регіонів України.

Про це повідомила керівниця відділу Східної Європи та Центральної Азії RSF Жанна Кавельє, пише “Детектор медіа”.

Програму екстреної допомоги медійникам України запровадили, щоб вони могли продовжувати висвітлювати новини, зокрема наслідки повномасштабного російського вторгнення в Україну навіть в умовах постійного дефіциту електроенергії через російські удари по енергетичній інфраструктурі країни.

У межах програми журналістів забезпечують зарядними станціями, генераторами та зовнішніми акумуляторами.

Енергетичне обладнання надали в пріоритетному порядку регіонам, що особливо постраждали від перебоїв з електропостачанням. Серед отримувачів – новинний інтернет-сайт “Реальна газета”, що був створений у Луганську, а з 2014 року базується в Києві, інтернет-видання Kharkiv Today, що базується на Північному сході країни, новинний сайт “Південна правда”, вебсайт і телеканал ТРК ІТ-3, що базуються в Миколаївській та Одеській областях на Півдні України, та інші.

Усі запити на допомогу можна надсилати до Центру свободи преси за електронною адресою: lvivpfc@rsf.org.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що станом на кінець лютого 2024 року з початку повномасштабного вторгнення RSF разом зі своїм українським партнером ІМІ надали всебічну підтримку понад 1500 журналістам і 150 медіа, щоб допомогти їм упоратися з наслідками війни.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter