Редактора новозеландського радіо, який додавав російські наративи до новин, звільнили

Дата: 21 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Національний радіомовник Radio New Zealand (RNZ) звільнив редактора, який виправляв матеріали про війну на користь російської пропаганди.

Про це 21 червня повідомили на сайті мовника.

Джерело: RNZ

Співробітника RNZ відсторонили від роботи після того, як виявилося, що він самостійно змінював новини, зокрема, про вторгнення Росії в Україну.

Перевірка виявила вже 36 статей з некоректними виправленнями, серед них є матеріали про Ізраїль, Сирію і Тайвань з Китаєм.

RNZ заявило, що триває перевірка матеріалів, з якими працював цей співробітник останні п’ять років.

Незалежна рада розпочала розслідування стосовно редакційної політики й робочих процедур RNZ, йдеться в повідомленні.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що співробітник Радіо Нової Зеландії понад рік додавав проросійські наративи до матеріалів від BBC і Reuters про війну в Україні.

Публікуючи ці матеріали, співробітник редагував оригінальні статті, щоб подати як факт російські інтерпретації подій в Україні. Зокрема, Революцію гідності в матеріалах названо “переворотом” і “громадянською війною”, використано російський наратив щодо “неонацистських елементів”, додано абзаци з виправданням російської агресії проти України, зокрема стверджується, що напад став відповіддю на “загрозу для РФ” і “утиски російськомовної меншини”

Виявлені відредаговані матеріали вже виправили й додали редакційну примітку про це.

За даними журналістів, RNZ фінансується урядом країни, але має незалежну редакцію. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter