Редакція “Української правди” повідомила про погрози від фігуранта розслідування щодо ухилення від мобілізації

Дата: 14 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Редакція видання “Українська правда” звернулася до правоохоронців із заявою про спроби тиску, погрози та перешкоджання журналістській діяльності. Це пов’язане з погрозами автору видання Михайлу Ткачу та іншим працівникам медіа від ймовірного героя розслідування. 

Про це розповіла головна редакторка “Української правди” Севгіль Мусаєва

Погрози Ткач став отримувати від імовірного героя розслідування про київську молодь, яка під час повномасштабного вторгнення безперешкодно їздить до ЄС на відпочинок. Йдеться про компанію 25-річного столичного мільйонера Олександра Слобоженка та його друзів. 

Ткачу вдалося дізнатися, що трьох молодиків з компанії визнали непридатними для військової служби й зняли з військового обліку, а четвертий виїхав за допомогою волонтерської системи “Шлях”. Ще один виїжджав за допомогою листів ГУР МО, що опинились у розпорядженні УП. 

За словами Мусаєвої, 10 травня в одному з месенджерів Ткач отримав повідомлення від адресата, який назвався Cлобоженком. Нібито Слобоженко запропонував “розв’язати питання”, а невдовзі почав розсилати подібні листи іншим журналістам. 

“Я вже писав про це Ткачу, але, мабуть, до нього не дійшло, зроблю спробу донести думку востаннє. Іноді вміння вчасно закрити рота рятує життя. Моя пропозиція закрити питання світом у силі, я чекаю на відповідь. С.”, – цитує Мусаєва один з таких листів. 

Повідомлення однакового змісту надіслали не лише на редакційні, а й на особисті електронні адреси журналістів УП, зокрема й на такі, що давно не  використовують.

Редакція розцінила ці дії як спробу впливу та залякування як Ткача, так і інших співробітників “Української правди”, тож просить поліцію встановити автора листів.

Cлобоженко вже публічно коментував розслідування Ткача, а журналіст у відповідь звертав увагу, що герой матеріалу так і не розповів, як став із друзями непридатним до військової служби. 

Нагадаємо, що Україна піднялася на 18 позицій в Індексі свободи преси від “Репортерів без кордонів”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter