Речник МВС вибачився перед побитим поліцією журналістом “Апострофа”

Дата: 01 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

Журналіст “Апострофа” Роман Пєтушков, якого побила поліція під час сутичок на алеї Героїв Небесної сотні 17 серпня, після вибачень речника МВС Артема Шевченка вирішив не писати заяву про напад. 

Про це повідомив “Детектор медіа”.

Фото нападу на журналіста Романа Пєтушкова. Джерело: apostrophe.ua

Фотокор зазначив, що “саме цього разу” заяву не писав, бо не отримав серйозних ушкоджень.

Нагадаємо, що журналіст постраждав під час сутичок між поліцією та активістами Нацкорпусу на алеї Героїв Небесної сотні, коли останні почали зносити “радянські” декорації, встановлені для знімання відеоролика до Дня Незалежності України. Пєтушков під час затримання опинився між парканом та силовиками, поліцейські вдарили його по спині, нирках і ногах. Того ж дня медійник заявив, що радитиметься з юристами щодо написання заяви до поліції.

Отримавши вибачення від директора Департаменту комунікації МВС України Шевченка, звертатися до поліції журналіст не став.

“Особисто дзвонив Артем Шевченко та декілька раз вибачився за своїх колег. Оскільки я не отримав серйозних ушкоджень, то вирішив не писати заяву саме цього разу. Артем Шевченко також сказав, що з керівниками підрозділів буде проведено додаткові розмови, щоб не допустити таких ситуацій у майбутньому”, – уточнив Пєтушков.

Як повідомляла ZMINA, в Києві біля Міністерства внутрішніх справ відбулась акція протесту фоторепортерів, які вимагали ефективного та справедливого розслідування злочинів, скоєних проти журналістів.

Учасники заходу, що проходив під девізом “Безпека – журналістам. Покарання – нападникам”, зокрема, виступили на підтримку фотокореспондента видання “Букви” Олександра Кужельного, якого протягом місяця двічі побили під час ведення професійної діяльності.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter