Рахунки Білоруської асоціації журналістів заморозили

Дата: 20 Липня 2021
A+ A- Підписатися

У Білорусі влада заморозила рахунки Білоруської асоціації журналістів, заборонивши проведення будь-яких фінансових операцій з організацією.

Про це 20 липня повідомляється в телеграм-каналі БАЖ.

Під час обшуків у БАЖ. Джерело: TUT.BY / Zerkalo.io у твіттері

“Стало відомо, що з дня обшуку в офісі журналістської організації, за рішенням Центрального апарату Слідчого комітету, всі операції з рахунками БАЖ “обмежено”, – йдеться в повідомленні.

Перевірку діяльності асоціації мін’юст Білорусі розпочав у червні 2021 року. Від БАЖ вимагали надати “тисячі документів” протягом двох днів. 

В організації назвали такі вимоги влади необґрунтованими й скерували скаргу міністру юстиції з проханням надати “адекватні терміни подання документів”.

14 липня білоруські силовики прийшли до офісу БАЖ з обшуками, виламавши вхідні двері. 

Наступного дня мін’юст оголосив асоціації попередження через “несвоєчасне надання документів”, офіс організації опечатали.

Білоруську асоціацію журналістів засновано в 1995 році. Об’єднує понад 1,3 тис. медійників – журналістів, редакторів, фотографів, видавців. Член Міжнародної та Європейської федерацій журналістів.

Раніше стало відомо, що білоруські силовики на підставі рішення Слідчого комітету заарештували рахунки місцевого ПЕН-клубу. У приміщенні, розташованому за юридичною адресою організації, відбулись обшуки.

Як повідомляла ZMINA, за даними Білоруської асоціації журналістів на 19 липня, за 10 днів в офісах і помешканнях представників ЗМІ в країні провели понад 60 обшуків.

Також, за інформацією білоруського правозахисного центру “Весна” від 20 липня, суд Мінська ухвалив вирок 11 учасникам телеграм-чатів “радикального спрямування”. У свідченнях ідеться про декілька чатів, зокрема ОГСБ, “Подработка Минск”, 100, 101. Усіх учасників засудили на терміни від п’яти до дев’яти років колонії посиленого режиму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter