У Білорусі заарештували рахунки ПЕН-клубу

Дата: 20 Липня 2021
A+ A- Підписатися

У Білорусі на підставі рішення Слідчого комітету заарештували рахунки ПЕН-клубу. У приміщенні, розташованому за юридичною адресою організації, відбулись обшуки.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці ПЕНу.

Джерело: 1news.com.ua

Про обшуки розповіла заступниця голови Ради клубу Тетяна Нядбай на своїй фейсбук-сторінці.

“Через пандемію організація вже понад рік працює в дистанційному режимі, а тому за юридичною адресою фізично нас не було. Білоруське Головне управління з боротьби з організованою злочинністю і корупцією провело обшук в іншій організації, яка має ту саму юридичну адресу, конфіскували всю техніку, працівники тієї організації стали свідками”, − уточнила вона.

Нагадаємо, що білоруський ПЕН-клуб засновано 1989 року, до міжнародного ПЕН-клубу його прийняли 1990-го. Із 2019-го президенткою білоруського ПЕН-клубу є письменниця, нобелівська лауреатка Світлана Алексієвич.

Як повідомляла ZMINA, за даними Білоруської асоціації журналістів на 19 липня, за 10 днів в офісах і помешканнях представників ЗМІ в країні провели понад 60 обшуків.

Також, за інформацією білоруського правозахисного центру “Весна” від 20 липня, суд Мінська ухвалив вирок 11 учасникам телеграм-чатів “радикального спрямування”. У свідченнях ідеться про декілька чатів, зокрема ОГСБ, “Подработка Минск”, 100, 101. Усіх учасників засудили на терміни від п’яти до дев’яти років колонії посиленого режиму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter