Радикали готуються вийти з контракцією під час Маршу рівності

Дата: 19 Квітня 2016
A+ A- Підписатися

Київський Марш рівності, спрямований на захист прав ЛГБТ, відбудеться 12 червня.

Організатори планують зібрати вдвічі більше учасників, ніж минулого року. Про це в коментарі виданню “Страна.ua” заявив активіст Зорян Кісь.

За його словами, зараз тривають перемовини з поліцією щодо безпеки. 

“Щороку ці переговори йдуть важко, – каже Кісь. – Нам би хотілося, щоб захід відбувався в центрі. Тоді в ньому зможуть взяти участь і просто перехожі, висловити свою підтримку – так, як це буває у всіх країнах. Але, звичайно, якщо будуть повідомлення про теракти або будь-яка інша загроза безпеці, доведеться відмовитися від цієї ідеї і шукати більш безпечне місце для маршу”.

Радикальні організації уже заявили про намір провести альтернативні акції. Зокрема, представник “Правого сектору” Артем Скоропадський сказав, що члени організації також вийдуть з маршем 12 червня. 

При цьому радикали організації “Модний вирок” заявили, що ЛГБТ “потрібно вбивати”. За словами голови організації Миколи Дульського, “це приїжджають з Європи та пропагують свої цінності”. 

Нагадаємо, минулорічний Марш рівності, який відбувся на Оболонській набережній 6 червня, закінчився нападами на учасників з боку десятків радикалів. Нещодавно Оболонський райсуд Києва постановив засудити трьох нападників до 2 років умовно.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter