Рада ухвалила постанову про повернення незаконно утримуваних окупантами журналістів

Дата: 25 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Верховна Рада ухвалила постанову про звільнення та повернення незаконно утримуваних окупантами українських журналістів, зокрема й громадянських.

Про це повідомила народна депутатка Євгенія Кравчук.

Джерело: фейсбук-сторінка Євгенії Кравчук

“Серед важливих рішень українського парламенту сьогодні – постанова щодо звільнення та повернення в Україну полонених та незаконно утримуваних журналістів мого співавторства. За – 293 голоси”, – написала вона.

За словами Кравчук, цією постановою Рада звернулася до міжнародних партнерів із закликом посилити політико-дипломатичний тиск на Росію для повернення полонених журналістів, які незаконно утримуються.

Нардепка уточнила, що має намір порушити це питання у межах ПАРЄ, зокрема на комітетських слуханнях. Разом з Офісом Ради Європи планується організувати спільні тематичні заходи в Україні.

Також Кравчук заявила, що розраховує на належну реакцію партнерів України для якнайшвидшого повернення українських журналістів.

Нагадаємо, що Європейська федерація журналістів у січні 2024 року включила кримських журналістів до міжнародного списку переслідуваних медійників.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в полоні російських військових перебувають щонайменше 30 українських журналістів, серед яких п’ять журналісток. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter