Рада прийняла закон про надання батькам-військовослужбовцям однакових прав на догляд за дитиною

Дата: 29 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Верховна Рада прийняла у другому читанні та в цілому проєкт Закону України №7464, який передбачає надання рівних можливостей матері й батьку, які є військовослужбовцями, на догляд за дитиною в особливий та воєнний період.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради України.

Фото: Ізбірком

19 липня Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроєкт “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їхніх сімей” щодо рівних можливостей матері та батька, які є військовослужбовцями, на догляд за дитиною в особливий період та воєнний. А 29 липня остаточно підтримала його.

Закон розроблено з метою забезпечення рівних можливостей військовослужбовців – матері та батька на догляд за дитиною. А також задля поєднання військової служби з сімейними обов’язками та створення передумов для посилення ролі батька у процесі виховання дітей та розвитку відповідального батьківства в Україні.

Відомо, що від травня минулого року чоловіки в Україні отримали право брати відпустку у зв’язку з народженням дитини тривалістю до 14 днів, проте дія відповідного закону не поширюється на військовослужбовців. 

Водночас неохоче відпускають чоловіків у декрет та на лікарняний з дитиною в українських компаніях. Працівники зазвичай вважають, що від чоловіків більше залежать результати загальної роботи, тож їхня відсутність значно вплине на робочий процес. Водночас жінкам, які повертаються з декрету, складно знайти роботу, а тому в регіонах активісти запускають локальні ініціативи з підтримки молодих матерів. 

Нагадаємо, що торік нардеп Павло Фролов першим серед колег узяв відпустку з догляду за дитиною та провів у ній 11 днів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter