П’ять жінок звинуватили шок-рокера Мерліна Менсона в насильстві, музикант відкидає звинувачення

Дата: 03 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

Американська акторка Еван Рейчел Вуд звинуватила рок-музиканта Браяна Ворнера, більш відомого за сценічним псевдонімом Мерлін Менсон, у насильстві, яке він застосовував до неї під час відносин.

Про це акторка повідомила у своєму інстаграмі. 

Фото: Getty Images

Вуд та Менсон почали зустрічатись у 2006 році, коли дівчині було 19 років, а музиканту 37. Через декілька років пара розійшлась, однак згодом знову повідомила про возз’єднання та плани одружитись.

Ще у 2018 році, коли у світі жінки почали відкрито говорити про сексуальні домагання на хвилі руху MeToo, акторка розповіла, що стала жертвою сексуального, психічного та фізичного насильства, однак імені свого кривдника тоді не називала. 

“Ім’я мого кривдника – Браян Ворнер, також відомий у світі як Мерлін Менсон. Він почав залицятися до мене, коли я була підлітком, і роками жахливо знущався з мене. Мені промивали мізки й змушували підкоритися. Я перестала жити в страху відплати, наклепу або шантажу. Я роблю це, щоб викрити цю небезпечну людину і залучити до відповідальності індустрію, яка прийняла його, перш ніж він зруйнує ще більше життів. Я підтримую багатьох жертв, які більше не мовчатимуть”, – написала Вуд у своєму інстаграмі на початку лютого 2020-го. 

Кліп музиканта, у якому знялась Еван Рейчел Вуд

Після публікації посту ще чотири жінки, а саме Сара Макніллі, Ешлі Ліндсі Морган, Габріела й Ешлі Волтерс, повідомили про знущання з боку музиканта. Менсон уже назвав звинувачення на його адресу “жахливим спотворенням реальності”.

“Моя творчість і особисте життя давно викликають неоднозначну реакцію, проте нещодавні твердження про мене стали моторошним спотворенням реальності. Я завжди вступав в інтимні стосунки виключно з обопільної згоди. Правда в тому, що хтось – неважливо, як і для чого – вирішив зараз спотворити минуле”, – йдеться в повідомленні музиканта на сторінці в інстаграмі. 

Відомо, що після розриву стосунків з Вуд Менсон дав інтерв’ю американському журналу Spin Magazine, у якому розповів, що одного дня 158 разів зателефонував колишній дівчині, а після того, як не отримав відповіді, почав себе різати лезом. Робив він це для того, щоб “показати, який біль йому заподіяли”.

У тій же розмові музикант сказав таке: “Я щодня мрію про те, щоб розтрощити її череп молотом”. 

Наразі через звинувачення звукозаписний лейбл Loma Vista Recordings оголосив про припинення співпраці з музикантом. Також Менсон не зніматиметься в третьому сезоні серіалу “Американські боги” і другому сезоні програми “Калейдоскоп жахів”.

Нагадаємо, що в жовтні 2017 року акторка Ешлі Джадд повідомила про домагання з боку продюсера Гарві Вайнштейна. Пізніше до неї долучилися понад 40 жінок. Окрім харасменту, продюсера також звинуватили в декількох зґвалтуваннях, за які він отримав 23 роки в’язниці.

Після заяви про домагання в англомовному сегменті інтернету акторка Алісса Мілано запустила флешмоб з гештегом #MeToo (#ЯТеж), під яким люди зі всього світу розповідали про пережите насильство. Журнал Time назвав жінок і чоловіків, які розповіли про домагання, людьми року.

В Україні проблема сексуальних домагань також існує. Національне опитування з питань рівності між чоловіками та жінками в Україні, яке провели у 2019 році, показало, що 13% українців особисто знають когось, хто став жертвою сексуальних домагань. Також виявилося, що 40% жертв харасменту, серед яких значно переважають жінки (76% проти 4% чоловіків), не зверталися по допомогу до когось, хто б міг ужити заходів щодо порушника.

Останнім часом українки, які служать в армії, дедалі частіше говорять про сексуальні домагання. Так, наприкінці 2018 року лейтенантка Валерія Сікал розповіла, як командир її частини в перший робочий день відвіз її до хатинки в лісі, де запропонував заступництво та легке проходження служби в обмін на секс.

Нещодавно після заяви про домагання на військовослужбовицю з Чернігівщини почало тиснути керівництво.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter