Путін визнав “напружену ситуацію” та існування партизанського руху на тимчасово окупованих територіях України  

Дата: 06 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Президент Росії Володимир Путін на засіданні Ради безпеки РФ визнав існування напруженої ситуації та партизанського руху на тимчасово окупованих територіях України. Він дав вказівку російським силовикам діяти “жорстко та ефективно”. 

Його слова опублікували на сайті Держдуми РФ. 

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Путін звинуватив Україну у тому, що вона використовує для залякування людей “своє недобите поки що підпілля, зокрема різного роду неонацистські та інші радикальні угруповання”.

Він також поставив посадовцям завдання “зробити все, щоб якнайшвидше інтегрувати” окуповані території в економічний, правовий, освітній простір РФ.

“Діяти потрібно жорстко та ефективно. Контроль за ситуацією має бути надійно забезпечений”, – вимагає він. 

Наразі співробітники Федеральної служби безпеки РФ у тимчасово окупованому Криму посилили репресії проти місцевого населення, зокрема, шукають підпілля.

Напередодні Генштаб ЗСУ повідомляв, що на півострові, зокрема у Красноперекопську, ФСБ проводить фільтрації: людей роздягають та допитують з побиттями.

На окупованих Росією територіях України діє рух громадянського спротиву “Жовта стрічка”, який виник торік навесні в Херсоні. До прикладу, у Криму майже тисяча людей доєднались до нього.

Попри постійну загрозу життю, викрадення та тортури, активісти продовжують протест, а їхнім символом стала жовта стрічка, яка з’являлася на вулицях міст, на парканах, деревах і навіть будівлях окупаційних адміністрацій.

Торік “хоробрий український народ в особі президента Володимира Зеленського” став лауреатом премії Європейського парламенту імені Андрія Сахарова. В описі номінанта-переможця серед іншого згадували й рух “Жовта стрічка”.

Нагадаємо, що професор паризького Інституту політичних досліджень та Відкритого університету Каталонії Феліп Дац каже, що ненасильницький вид спротиву завадив деяким довгостроковим військовим і політичним цілям російської влади, а також може стати вирішальним у завершенні російської окупації. 

Детальніше про це ви можете прочитати за посиланням

Фотографія обкладинки: AFP

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter