ФСБ активно шукає підпілля в тимчасово окупованому Криму – Національний спротив

Дата: 06 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

На тимчасово окупованому півострові Крим співробітники Федеральної служби безпеки РФ посилили репресії місцевого населення, зокрема шукають підпілля.

Про це інформує Центр національного спротиву.

У відомстві повідомляють, що на півострові активізувалось ФСБ, яке вперше з 2014 року проводять активні перевірки автомобілів місцевих.

Повідомляється, що під час обшуків російські силовики перевіряють телефони та ноутбуки та шукають причетних до українського підпілля.

Напередодні Генштаб ЗСУ повідомляв, що в ТОТ Криму, зокрема у Красноперекопську, ФСБ проводить процедури фільтрації: роздягання людей, допити з побиттям тощо.

За даними оперативної інформації Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим, на півострові безстроково триває “жовтий рівень” терористичної загрози: у Севастополі, Армянську, Джанкої, Красноперекопську, Керчі та Джанкойському, Красноперекопському та Ленінському районах.

За даними Представництва, місцеві колаборанти й пропагандисти продовжують цькувати громадян України на півострові за будь-які прояви підтримки своєї країни. У мережі з’явилося нове “відеовибачення” мешканки Севастополя, інша дівчина зняла відео у синьо-жовтому вінку і виклала в інстаграмі, а мешканця села Піонерське незаконно засудили до десяти років нібито за підпал військкомату у Сімферополі.

За інформацією з відкритих джерел, студентів Сімферопольського фінансово-економічного коледжу погрозами змушують приносити для окупантів речі за списком: зокрема шкарпетки, печиво, засоби особистої гігієни.

Окупанти на півострові почали поширювати листівки зі вказівками доносити на підозрілі речі, безпілотники, залишені надовго на стоянці автомобілі та людей, які фотографують військові чи соціальні об’єкти інфраструктури.

Представництво українського президента на півострові повідомляє, що рухи спротиву “Жовта стрічка”, “Атеш” і “Кримські бойові чайки” продовжують активно діяти: стрічки, плакати, попередження окупантам і колаборантам та збір інформації про них. “Жовта стрічка” передала депутатам Європарламенту листи від тих, хто чинить та підтримує спротив у Криму, а також квитки на потяг до українського Сімферополя.

Відомство нагадало співгромадянам на півострові про чат-бот “Разом”, який запустили активісти руху опору “Жовта стрічка” і просить передавати інформацію про окупантів у https://t.me/zhovta_strichka_bot.

Крім того, Головне управління розвідки Міноборони України звернулося до кримчан з проханням про співпрацю із Силами оборони України.

Також Представництво президента висловило подяку українським громадянам в Криму за оперативні повідомлення про ситуацію на півострові, зокрема, щодо соціально-економічної ситуації, пересування військ РФ, руху спротиву окупації. Детальну інформацію у відомстві просять повідомляти на електронну адресу Відділу інформаційного забезпечення Представництва:
press.mpuinarcrimea@gmail.com.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter