Псевдокерівнику “райавтодору” на Харківщині повідомили про підозру у співпраці з окупантами

Дата: 18 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Прокуратура викрила помічника окупантів у Харківській області, який під час тимчасової окупації обіймав посаду псевдокерівника “райавтодору”. Чоловіку повідомили про підозру.

Про це розповіли в Офісі Генерального прокурора. 

Місцевий мешканець обійняв посаду “керівника” Шевченківського дорожньо-ремонтного пункту Балаклійського райавтодору наприкінці червня 2022 року. Таку пропозицію він отримав від самого “голови” окупаційної адміністрації селища міського типу Шевченкове.

Так, у Шевченковому псевдоочільник облаштував дві зупинки автотранспорту, які у подальшому були перефарбовані у кольори прапору РФ. Крім того, підозрюваний надавав російським військовим техніку громади і ремонтував дороги для “комфорту” окупантів.

Після деокупації Харківщини чоловіка викрили.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури йому повідомили про підозру у колабораційній діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Раніше ZMINA писала, що правоохоронці викрили ще одного агента РФ на Харківщині. 18-річного хлопця вдалося затримати на гарячому під час збору інформації про позиції та пересування української техніки та військових. За даними слідства, мешканець Краснограда діяв в інтересах російських спецслужб. Він погодився на співпрацю з окупантами за грошову винагороду.

Нагадаємо, що контррозвідка СБУ провела чергову спецоперацію в Харківській області, в результаті якої викрила та припинила діяльність агентурної мережі РФ. Підозрювані збирали та передавали інформацію про дислокацію Сил оборони України та військової техніки, займалися коригуванням і звітували про результати завдавання ракетно-артилерійських ударів РФ по об’єктах України, а також “полювали” за ракетними системами HIMARS. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter