СБУ затримала 18-річного хлопця, який розвідував позиції ЗСУ на Харківщині

Дата: 14 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці викрили ще одного агента РФ на Харківщині. 18-річного хлопця вдалося затримати на гарячому під час збору інформації про позиції та пересування української техніки та військових.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

У ході обшуку у нього вилучили мобільний телефон, сім-карти та ноутбук із доказами протиправної діяльності.

За даними слідства, мешканець Краснограда Харківської області діяв в інтересах російських спецслужб. Він погодився на співпрацю з окупантами за грошову винагороду.

Наразі слідчі СБУ повідомили йому про підозру, а суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Хлопцеві загрожує до 12 років позбавлення волі.

Викриття коригувальника проводили співробітники Управління СБУ в Харківській області спільно із кіберфахівцями Управління СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури.

Нагадаємо, що випадки залучення дітей та підлітків до участі у війні – непоодинокі. Так, у серпні в Бахмуті на Донеччині правоохоронці викрили місцевого підлітка, якого підозрюють у здаванні позицій артилерійських підрозділів ЗСУ російським військам. 

16-річний юнак, маючи стійкі проросійські переконання, почав співпрацювати з представниками Росії. Він передавав через месенджер графічні координати місць дислокації та бойових позицій артилерійських підрозділів ЗСУ у Бахмуті та Бахмутському районі.

Інший випадок стався у Чернігівській області під час окупації одного з сіл. Там неповнолітній отримав від окупантів завдання проводити розвідку позицій ЗСУ. До того ж, щоб продемонструвати прихильність та підтримку окупантам, він пов’язав на руці та нозі червоні пов’язки та робив разом з ними обхід території села.

Хлопець “наводив” ворогів на помешкання, власники яких дотичні до правоохоронних органів чи військових підрозділів України та володіють зброєю.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter