Принц Ендрю втратив титул і військові звання через звинувачення у сексуальному насильстві

Дата: 15 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Принца Ендрю, сина британської королеви Єлизавети II, якого звинувачують у сексуальному насильстві, позбавили військових звань та королівського патронажу. Повноваження герцога будуть розподілені між членами королівської родини.

Про це повідомили у Букінгемському палаці.

Принц Ендрю. Джерело: AFP

Зі схвалення та згоди королеви військові звання та королівський патронаж герцога Йоркського повернуті королеві“, — йдеться у повідомленні.

Принц Ендрю завершив військову карʼєру в 2001 році у чині офіцера військово-морського штабу, який відповідає за міжнародне співробітництво, у званні командора. У 2005 році він отримав звання капітана, у 2010 — контрадмірала, в 2015 — віцеадмірала.

 

У заяві також йдеться про те, що принца Ендрю позбавили всіх придворних обовʼязків. Надалі він захищатиме себе в суді як приватна особа.

Як зазначає ВВС, 61-річний принц також втрачає право називатися “Його королівська високість”.

Заява з’явилася після того, як стало відомо, що американський суд продовжить розгляд цивільного позову проти принца.

Нагадаємо, американка Вірджинія Джуффре, яка була однією з жертв сексуального насильства з боку фінансиста Джеффрі Епштейна, заявила, що постраждала і від принца Ендрю. Вона повідомила, що в 17-річному віці на одній з вечірок Епштейна у неї був секс із принцом. У позові Джуффре стверджувала, що стикалася з сексуальним насильством з боку принца в Лондоні, Нью-Йорку і на приватному острові Епштейна в Карибському морі. Сам принц категорично заперечує звинувачення.

Він постане перед судом у США, де має дати свідчення. Попередньо відомо, що засідання відбудеться восени 2022 року. Сама Джуффре сказала, що вона “задоволена” тим, що принцу Ендрю не вдалося закрити цю справу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter